Rebellyous Foods opracował system produkcji roślinnych nuggetsów pozwalający na konkurencję z nuggetsami z kurczaka pod względem jakości i ceny
Firma Rebellyous Foods z siedzibą w Seattle opracowała zgłoszony do opatentowania system produkcji, który pozwoli firmie konkurować z nuggetsami z kurczaka na bazie zwierząt pod względem jakości i ceny. Według Rebellyous, obniżenie kosztów mięsa roślinnego w celu osiągnięcia parytetu cenowego z mięsem zwierzęcym sprowadza się do postępu w produkcji, a nie do samego produktu. Zwiększona automatyzacja i systemy samoregulacji pozwalają na ogromne oszczędności operacyjne, które można przekazać bezpośrednio konsumentom.
Nowy, specjalnie zaprojektowany system firmy emulguje, nawilża i miesza w celu teksturowania białka we właściwej temperaturze w jednym zautomatyzowanym przebiegu procesu. Startup uważa, że ta nowa technologia jest kluczowym kamieniem milowym, który pomoże zwiększyć produkcję i zaoferować wegańskiego kurczaka po znacznie niższych cenach.
Informacja prasowa 2022-04-28
Źródło: vegnews.com
Nowy, specjalnie zaprojektowany system firmy emulguje, nawilża i miesza w celu teksturowania białka we właściwej temperaturze w jednym zautomatyzowanym przebiegu procesu. Startup uważa, że ta nowa technologia jest kluczowym kamieniem milowym, który pomoże zwiększyć produkcję i zaoferować wegańskiego kurczaka po znacznie niższych cenach.
Informacja prasowa 2022-04-28
Źródło: vegnews.com