Substytuty mięsa, mleka, nabiału, jaj, ryb, owoców morza i cukru
Substytuty (zamienniki) to produkty, które przypominają smakiem, wyglądem, kształtem oraz chemicznymi właściwościami produkty takie jak mięso, mleko, jaja, ryby lub cukier. Tego typu produkty są skierowane do wegetarian, wegan, niewegetarian chcących zredukować ilość mięsa lub produktów odzwierzęcych w diecie z powodów zdrowotnych, etycznych bądź ekonomicznych oraz osób, które przestrzegają rygorystycznych zaleceń religijnych, takich na przykład jak koszerność czy halal. Kuchnia buddyjska jest najstarszą, w której poświadczono użycie substytutów mięsa.
Dostępne na rynku są substytuty:
Dostępne na rynku są substytuty:
- substytuty mięsa
- substytuty mleka
- substytuty nabiału
- substytuty jaj
- substytuty ryb
- substytuty owoców morza
- substytuty cukru
- inne substytuty
Zielone Rynki poleca
Redakcja Rynki24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) dostarczone do redakcji lub pochodzące z zewnętrznych serwisów informacyjnych. Więcej informacji: Regulamin